Vilgot 1 1/2 år


Våran lille buspojk har ju gått och blivit hela 18 månader gammal, så jag tänkte att det var dags för ett blogginlägg, så man dokumenterar lite vad som händer och hur han är... man glömmer ju så fort!
 
 
Det som snurrar mest i Vilgots huvud just nu är bilar, och då främst Volvo! Han säger ordet volvo oräckerliga gånger varje dag och hittar volvobilar precis överallt. Han känner igen både logan och texten VOLVO. När vi var på Böda var han i sitt esse, finns inte så lite volvobilar där bland alla husvagnar! ;)
Tobias la ut en härlig film på honom på instagram och Facebook förut ikväll... Där ser ni besattheten av just Volvo! :)
 
 
 
Vi pimpade även om Bobbycaren åt honom, klart pojken ska ha en egen Volvo!!

 
 
Vilgot är en riktig liten spjuver... alltid hyss på gång, älskar att busa och har glimten i ögat. Klättar gärna överallt och älskar att leka med storasyrran och hennes kompisar... bästa är när de leker Följa John med honom och gör allt som han gör! Han älskar också att spela musik och dansa!
 
 
Vilgot gillar att kramas och springer gärna in i famnen på en när man öppnar armarna! :)
 
 
Det var länge sen Vilgot lärde sig vinka, men han har haft en egen stil där det mer sett ut som att han har knäppt med fingrarna. Nu har har lärt sig vinka med hela armen och gör det mer än gärna, väldigt ofta, även till alla okända på tex Ica!

När man säger "Give me five" så han har fått för sig att han ska göra "five" med alla utom den som säger det... Kanske att man kan få sig en "five" när han gett det till alla andra först.
 
 
Även om han mestadels är en glad kille så han han även en sjudundrandes humör... och blir han arg så slänger han sig på golvet, lägger sig på rygg och sparkar med benen så han flyttar sig baklänges långa sträckor, och slår ibland i hvuvudet i allt möjligt på vägen... samtidigt som han gallskriker! Då är han nästintill otröstlig!
 
 
Hans storasyster är väldigt glad i sin lillebror och de leker ofta bra tillsammans, även om syrran gärna retas en hel del. Lovis har många smeknamn på Vilgot, och en del har försvunnit med tiden men flera hänger kvar. Smeknamnen just nu är Sidding, Soui, Jingjing, Pry, Bebis och ibland Ville.
 
 
När man har så många smeknamn så är det inte riktigt lätt att ha koll på vad man själv heter (även om han lyssnar till Vilgot såklart). Vi vet inte riktigt vad han kallas sig själv, men ett ord han säger ofta som verkar handla om honom är Biss. Kan tänka mig att det betyder Bebis. :)
Han är verkligen inte i Lovis liga när det gäller att prata... hon sa långa meningar i hans ålder. Det börjar iofs släppa och mer och mer så försöker han säger efter ord direkt... Som häromdagen så tog han fram en fisk som han inte lekt med innan och när jag sa fisk så sa han "isk" direkt.
Andra ord han säger är mamma, pappa, volvo, biss, min, mommo (vilket är både mormor, morfar, farmor och farfar), uuutt (öl), bowwow (vovve), nanna (Hanna), bil, kaka. Han säger även något som låter som mimmi eller ninni som vi inte vet vad det betyder. Sen är det ord han kunnat säga som han inte använder så mkt längre som tutte, titta, tisse och där. Jag har säkert glömt flera ord, så svårt att komma på allt när man sitter och bloggar.
Självklart kan han även låta brumbrum som en bil... och gnägga som en häst och låta som en apa. Han försöker säga BMW ibland (Rikard som tjatar) men det blir mer ett ljud som låter som BMW än ett riktigt ord. :)
 
 
I augusti är det dags att börja förskolan, inskolning vecka 34. Han är egentligen så redo och så tillräckligt stor för att börja där, men känns jättekonstigt för mamman att bebis är så stor nu! Och jag ska börja jobba igen efter 2 år hemma... oh my god!

Vår lilla kille börjar bli stor även kroppsligt och har skjutit iväg på längden den senaste tiden. Han hade gått från under mittkuvan till över nu på 18-månadersbesöket på bvc. Han är nu 84 cm lång (Lovis var bara 78 cm) och väger 12,3 kg. Tror dock han skulle vägt mer om han inte varit sjuk med halsfluss i en vecka strax innan bvc-besöket. Han vägde nämligen 12,4 kg för flera veckor sedan, och åt knappt inget på hela den veckan.
Normalt är han dock ett litet matvrak! :)

Tårta går hem, och äts gärna med hela kroppen!
 
 
 
Hela 16 tänder har han fått också!
 
 
Vilgot fick en vaccinspruta på bvc förra veckan, som tar 6-12 dagar innan den ger symptom. Så vilken dag som nu kan han få feber och utslag som håller i sig några dagar. Typiskt att det blir just nu när vi ska iväg till Öland igen (Åker imorgon, woho!!!), men kändes inte bättre att skjuta upp det heller. Känns aldrig som det riktigt passar med sjukdomar, och vi vill ju inte ha det när vi startat förskolan och jobb!
 
 
 
1
Christina

Fin familj du har :)
Läste dina inlägg om C9, jag gjorde också C9 i dec 2015 med fina resultat så jag är verkligen nöjd och är även återförsäljare med mig egen business. Säljer du med?