Vilgot 1 år

 
Familjens minsting har blivit hela ett år gammal... Sa jag inte när han föddes att jag ville stanna tiden och behålla min bebis lääänge... Vad hände!? 
 
Det här hände...
 
Mormor och morfar råkade köpa en body i ettårspresent som ser likadan ut som den allra första bodyn som Vilgot hade på sig, i stl 50. Lite kul och massa nostalgiska minnen!
 
Vår ettåring är en glad och charmig kille som har humor och glimten i ögat.
Dock kör han med samma trick jämt när han ska skoja, spelar på läpparna med fingrarna... Det har han kört med i flera månader och gör det så fort Tobias skrattar, för han tror att Tobias skattar åt honom. Ibland smackar han även med läpparna, men inte lika ofta som favorittricket! ;)
 

Här gör han "tricket".
 
Ordförrådet har inte utökats mer, utan det är "där", "titta där" och "dadda" som gäller. Han vet fortfarande vart lampan, snutten, tutten och kissen är, han lyssnar på sitt namn, han har stenkoll på Lovis och ganska bra koll på pappa... Men mamma, vad menar ni med det!? 
Ljud som är roliga att göra är "dadadada drrrrrrr", "eeehh" och "aaahh".
 
Han har kunnat stå själv ett bra tag, och tar några steg... Han gör det när han inte tänker på det. Men när det är medvetet, då ska man tusan inte träna. Då slänger han sig ner på golvet. Och försöker man hålla upp honom för att få honom att stå så böjer han på benen och skrattar.... Unge!
På julafton stod han dock plötsligt både stabilt och länge själv...
 
 
...och när han stod där stabilt så var det ju plötsligt superlätt att vandra iväg så då kom de första 5 stegen.
Sedan dess har han tagit några steg ibland och idag på födelsedagen slog han rekord med uppåt en 10 steg. Han är bara lite för feg... Ville och vågade han så skulle han kunna gå nu! 
(Väldigt likt Lovis som 9 dagar innan ettårsdagen tog 3 steg och sen på självaste födelsedagen släppte på fegheten och drog till med 11 steg.)
 
En annan sak han lärt sig är att vinka, men han gör det knappt aldrig när man ber honom... Utan det kommer spontant ibland tex när någon säger hejdå och går iväg. :)
 
Vilgot är och har alltid varit ett matvrak... Det finns inget han spottar ut! ;) 

Vikt och längd tog vi senast på läkarbesöket innan jul, då vägde han 10830 g och var 74,8 cm lång. Ligger fint runt mittkurvan.... Lite under på längden och lite över på vikten! :) Han har nu stl 80 i kläder. 
Ny vikt och längd får vi på måndag på ettårsbesöket på BVC... Då vankas det även vaccinsprutor! :(

 Vi firade ettåringen redan igår med paket på sängen och sen ettårskalas... Blev ett mysigt kalas och Vilgot fick många fina presenter!
 
 
Födelsedagen har vi idag spenderat på Leos lekland. Mest för syrrans och kusinernas skull, men födelsedagsbarnet hade rätt kul han me! :)