Kedjereaktioner!

 
Ni som känner mig vet att jag älskar ordning och reda och positiva kedjereaktioner! Det är typiskt mig att inte kunna städa bara på ett ställe... När jag väl är igång finns det knappt något stopp! ;) 
 
Dagens kedjereaktion blev eftersom vi handlat flera nya livsmedel som inte hade någon plats i skafferiet... Så jag blev ju tvungen att städa och slänga massa skit för att få plats! :)
 
 
Städ i ett skåp ledde till städ av flera kökslådor och genomgång av datum på alla skafferivaror... vilket skräpade ner både bänkar och golv i köket, så fick självklart bli städ av hela köket... och när jag dammsög köket så råkade dammsugaren brumma vidare i hela huset... och det går ju inte dammsuga överallt utan att plocka iordning och städa alla leksaker! Hittade även lite tvätt på färden runt i huset så nu är all tvätt tvättad! Vips så var veckostädningen färdig! :)
 
 
Vi fortsätter att räkna kalorier... Igår var fettisdagen och det bjöds på semlor både på Öppna förskolan och på Tobbes jobb. En semla är 500 kalorier!! (Vilket innebär 2 timmars rask promenad för att förbränna!) Blev ett träningpass på eftermiddagen och att hålla igen på kalorierna resten av dagen. 
 
Det är lite därför vi gör det här med kaloriräkningen... Inte för att fortsätta med det resten av livet, utan för att bli medveten om hur mkt kalorier det är i olika livsmedel, och vad av det vi brukar äta till vardags som är "bovarna". Det är faktiskt väldigt intressant att lära sig... Jag visste tex redan innan att falukorv inte är bästa råvaran, men att det innehåller så mkt fett visste jag inte! 
 
 
Fick sällskap av bästa träningskompisen igår när jag körde 2 pass av 7-minutersträningen! Här gör vi situps! :)
 
I eftermiddag har inte Tobias så fullt upp så då ska jag passa på att ta en lååång promenad utan barnvagn, med musik i öronen! Väldigt skönt när man är van att ha barnen runt sig dygnet runt! :)