Kaloriräknare

 
Jag skrev i morse att det tar tid att räkna kalorier... men jag tänkte inte på dagens teknik. Är ju bara att ladda ner en app till telefonen som räknar åt en. Hittade en superbra, "myfitnesspal". Den har över 3 000 000 förinlagda livsmedel och man kan bara scanna strekkoden på förpackningen för att få upp dem. Man kan även lägga in egna livmedel... tex har jag lagt in kesoplättarna och Aloe vera-drycken! Med den appen och en hushållsvåg så är det ju inte så himla krångligt iallafall! :)
 
Genom att man lägger in vikt och mål osv så talar den också om hur mkt kalorier, kolhydrater, fett och protein man ska ha i sig per dag. Man kan även ändra hur mkt av varje man vill ha i sig procentuellt... Tex så ökade vi Tobias protein-procent från 20 till 30 % eftersom han vet att han som tränar och bygger muskler ska få i sig ca 2 gram per kilo i kroppsvikt!
Om man lägger in sin träning så räknar den även ut hur många extra kalorier du får äta. Enkelt och bekväm! Enda lilla krånglet är att väga och mäta det man äter hela tiden! ;)