Vilgot 8 månader

 
Igår blev Vilgot 8 månader... och just nu är han riktigt förkyld för första gången i sitt liv! Började med hög feber lördag och söndag, och sen efter det kom hostan och snoret, vilket nästan är värre för han kan ju knappt andas och nappen kan inte vara i munnen. Nätterna är inte lätta med både täppt näsa, hosta och en bebis som hela tiden vaknar och så gärna villa ha nappen! 
Idag har vi varit vakna mestadels sedan halv fem så vi gav upp och gick och tände oss en brasa och myser nu istället! :)
 
 
 
 
Vilgot övar fortfarande på att krypa, vilket han har gjort sen han började åla för 2 månader sedan. I fredags tog han ett krypsteg två gånger och i lördags kväll när han hade hög feber så kämpade han på och tog 3 krypsteg. Men sen slänger han sig ner och ålar istället... Det går ju mycket snabbare så! ;)
 
Syrran har börjat bli riktigt rolig och skrattas mycket åt... och det "värsta" är att han uppmuntrar henne när hon gör bus!
 
 
 
 
Diddi är Vilgots mest använda smeknamn just nu... Har gått från "Puttis" till "litte söte" till "Diddi"... och några till därimellan... och nu har Tobias även börjat kalla honom för "Tintin". Han kommer aldrig lära sig sitt namn stackarn! ;)
 
Vilgot är väldigt fysisk... Nu har det börjat skilja en hel del på honom och storasyrran som bebis. Lovis var då fortfarande ganska stilla, började åla först vid 9 månader, men pratade däremot väldigt tidigt och var mer lättlärd när det kom till att lära sig saker som att klappa händer, vinka och dansa. Vilgot är mer för att ta sig framåt och upptäcka världen och säger inte mycket mer än aaaaa eller auauau! Han börjar lite smått fatta vad han ska göra när jag säger "dansa dansa dansa". 
Dock är de lika när det gäller hur fort de far fram i gåstolen... Vilgot är överallt med den där gåstolen och förföljer en vart man än går! :)
 
Vid 8 månader så uppskattade Lovis att titta på tex babblarna på youtube... Vilgot däremot har inte alls ro att sitta still så det är helt ointressant! 
 
 När man frågar Lovis vad hon vill skriva om Vilgot så säger hon att han är busig, tokig, snäll och glad... Och lite arg ibland! ;)
 
Vi kan nog få att göra med den här lille marodören... ;)
 
 
För att det är kul att ha dokumenterat så skriver jag ner Vilots mat- och sovrutiner här på bloggen:
 
Natt/morgon: Ammar
Morgon/fm: Ammar
(Eventuellt extra välling om han vaknat och ammat väldigt tidigt), Sova
Kl. 12 Mat + fruktpuré
Mellanmål, Sova
Ca. Kl. 17 Gröt med fruktpuré
Kl. 19-19.30 Välling och Sova för natten