Nu lossnar det!


Ända sedan Vilgot började åla vid 6 månaders ålder så har han stått och gungat i krypställning... Innan 8 månader så tog han de första krypstegen men det har bara varit ett par, han har valt att åla då krypstegen gått så sakta. I eftermiddag lossnade det äntligen... Han väljer fortfarande att åla när han vill att det ska gå snabbt, men han kryper ganska långa sträckor och får upp farten bättre och bättre! Bravo Vilgot! :) När vi ändå är igång kör vi övning med gåvagnen och även det lossnade ikväll och han går lite själv med den! :)


Trodde han skulle bli mkt tidigare än Lovis med krypningen men han drog verkligen ut på det... Har visst varit för roligt och smidigt att åla! 

Lovis fick gåvagnen när hon var i den här åldern och hon gick ganska snabbt med den. Hon började även krypa vid 10 månader, så hade inte dessa två grejer lossnat för Vilgot nu innan 10-månaders dagen så hade han legat efter syrran! Men det går ju inte för sig... ;)

Sömnlöst

Här sitter jag och bloggar... Klockan halv 3 på natten! Nu ska man sova tycker jag, vissa andra håller inte med...

Vi har alltid fått sova relativt bra för att vara småbarnsföräldrar... Men en period nu har det varit sämre med det och herregud vad trött jag är!! 

Vilgot brukar väcka oss några gånger per natt genom att gny efter nappen. Sen har han börjat gå upp runt kl. 6... Ibland tidigare... För att sedan somna om senast 2 timmar senare, lagom till syrran vaknar! Helt onödigt kan mamma tycka... Varför inte bara sova längre på morgonen! ;)

Sen har båda barnen på senaste tiden varit gnälligare, känsligare och "jobbigare" på dagtid... Så man är verkligen helt slut i huvudet när kvällen kommer! 

Sen vi ställde tillbaka klockan i lördags natt så har självklart Vilgot vaknat vid kl. 5... Det är lite väl tidigt för min smak! Men inatt har han slagit rekord och vaknat pigg och glad vid kl. 2. 
Vet inte om det är febern eller vad det är som gör att han tycker det är morgon. Men jag försöker iallafall få honom att inse att det är natt... Han har fått alvedon och välling och nu sitter vi i ett mörkt hörn i soffan och försöker somna om! Det ser lovande ut just nu... :)

Dock är jag inte säker på om jag får så mycket sömn om jag går tillbaka till sängen... För där ligger Lovis på min plats! Hon brukar nästan aldrig sova i vår säng, men hon höll på att vakna och gny hela tiden och betedde sig som hon hade ont någonstans, så hon fick komma in till oss. Nackdelen är att hon bokstavligen klängt på mig hela natten, lagt sina ben över mig och fortsatt att gny... 
Vet inte vad det är med skruttungen! :/

Nog bara att inse att det inte blir mycket sömn den här natten! Men vad gör man inte för sina små underverk?! ;)

Feberrosiga små söta kinder!


Uppdatering!
Han somnade om vid kl. 3 och då inbillade jag mig att han skulle sova längre än vanligt, eftersom han varit vaken, plus att han var mätt i magen av vällingen... Men icke, 5.40 var han superpigg igen... 


Plopp plopp

 
Nu ploppar det upp tänder åt höger och vänster...
inte konstigt att han är konstant förkyld, lös i magen och gnälligare än vanligt!