Vilgot 10 månader


Vilgot 10 månader är en glad liten busunge som gillar att upptäcka! 
Han fullkomligen älskar att gunga, i alla dess former! Allt bus som går lite vilt till är fortfarande himla roligt!
Som jag redan skrivit så började Vilgot krypa ordentligt och gå med gåvagnen förra veckan. Kort därefter lärde han sig även att sätta sig upp från liggande... och har man lärt sig något nytt så ska man självklart göra det hela tiden nu! ;)Vilgot väger nu 10225 gram och är 73,3 cm lång. Lika lång som Lovis var när hon var 1 år och nästan lika tung som hon var vid 1,5 års ålder! ;)
 Här kollar han in hur mycket längre han är än syrran var... :)


När man börjar bli så tung att det är jobbigt för mamma att bära på en hela tiden så är det bra att ha en syster...


Äntligen har han börjat "säga" mamma! ;) Fast han gör det mest när han är ledsen eller gnällig.... Stäcker armarna och gnyr mamamama! 

Vi har övat lite på att vinka och han slår med hela armen när han vinkar. När jag vill att han ska vinka säger jag Hejhej och några gånger har han svarat "ejej". :)


Har börjat märka av lite seperationsångest hos Vilgot. Han är inte lika förtjust i att bli lagd i sin säng och lämnad, utan vill gärna somna i famnen. Han kan även börja gråta när man lämnar honom ensam i ett rum en kort stund... Klängigare är han också, vill gärna bli bärd på, och klättrar på våra ben allt som oftast! 

7-minutersträning


Eftersom jag får ångest bara jag hör ordet gym och trivs bäst i min ensamhet på promenader i skogen, så har jag laddat ner appen 7 MWC och börjat träna lite här hemma. 


Det är jobbigare än jag trodde... jag blir svettig och det värker lite överallt i kroppen! (Otränad delux)

Bra med en app som säger till mig att och när jag ska träna!!
Lovis är också superbra att ha till hands... Hon hejar på, säger vad jag ska göra, hojtar till tex när jag ska byta sida, räknar ner, klappar händer och berömmer... :)

Här är övningarna man ska göra:


"Forskarna har satt ihop 12 övningar som kan utföras på sju minuter men ger samma effekt som en timmes träning. Här är haken: du måste utföra dem så bra du kan (högintensivt) och vila väldigt lite mellan (endast 10 sekunder). Om vilopauserna är för långa påverkar det träningens effektivitet. 7-minutersträningen ökar effektivt din metabolism, och fördelarna är aktiva hela dagen.

Artikeln beskriver i detalj varför dessa 12 övningar har valts – de är inte slumpmässigt valda. Vi har utelämnat detaljerna för att hålla det kort. Från en praktisk ståndpunkt vill vi dock gärna nämna att övningarna inte kräver några redskap och därför kan utföras var som helst, när som helst. Forskarna rekommenderar att man gör cykeln 2–3 gånger om tiden räcker till.

Men vad är träningens bakgrund?

Det råder ingen diskussion inom hälsogrupper att regelbunden träningen ger ökad fysisk energi, motverkar trötthet, minskar insulinmotstånd (starkt bidragande faktor till utveckling av typ 2 diabetes) och leder till viktminskning.

Traditionell motståndsträning innebär viktlyftning i 8–12 repetitioner med 1–2 minuters vila. Resultatet blir ganska långa träningspass på mellan 30 och 60 minuter som måste upprepas flera gånger i veckan.

7-minutersträningen följer inga sådana regler. Denna utvecklade träning baseras på konceptet high-intensity circuit training (högintensiv cirkelträning), eller HICT. Det är en kombination av högintensiv aerob träning och motståndsträning med begränsad vila mellan övningarna. Flera citerade undersökningar visar att HICT uppnår STÖRRE framgång över KORTARE träningsperioder än traditionella träningsrutiner.

Vad är träningens begränsningar?

Forskarna säger att "trots att HICT kan vara ett effektivt sätt att uppnå bättre hälsa och minska kroppsfett, kan den vara underlägsen när det gäller bildande av absolut styrka och kraft, specifik uthållighet och andra specifika prestandavariabler". Kort sagt, den här rutinen är för den breda massan, inte för eliten."