Vilgots namngivning!


Precis som vi gjorde med Lovis så valde vi att ha namngivning istället för dop för Vilgot. Vi var hemma på altanen och i partytält och hade en liten "cermoni" där Vilgot fick sig två faddrar... morbror Andreas och farbror Ricke! :)
 
 
Det blev ett lyckat kalas, och gästerna verkade gilla både smörgåstårtor och den vanliga tårtan. Jag var lite nervös då jag aldrig hade smakat den ena smörgåstårtan, och den vanliga tårtan var helt ny för mig. Har aldrig gjort en sån "riktig" tårta innan och dekorerat. Men trots lite sprickor i marsipanen så blev Tobias och jag nöjda med resultatet... och smaken blev bra den me! Jag gjorde den på chokladfluff och apelsinmousse!
Kalaset gick helt i Jabadabado-tema! :)

 
Tack till alla som deltog och tack för alla fina presenter!!
 

Vilgot 6 månader

 
För en vecka sedan blev vår lilla bebis 6 månader gammal.Läkarbesöket vid 6 månader blir inte förrän i slutet på månaden, så därför var vi på en extra vägning några dagar innan halvårsdagen. Han växer som han ska och denna gång har han dragit iväg lite på längden, vilket jag misstänkte då han börjar se stor ut i sin liggvagn. 8,1 kg och 66 cm lång blev resulatet denna gång!

Syrran har börjat bli rolig och skrattas mycket åt... 
 


Det är inte konstigt att han växer, för han är matglad vår skruttunge. Favoriterna är fruktpure och gröt. Sött ska det va! Vanlig mat är ingen hit än så länge. Han ammar fortfarande ganska mycket, och ersättningen på kvällen håller vi på att byta ut mot välling (han får hälften-hälften just nu, både för att vänja magen och för att vänja sig vid nya smaken). Såg att Lovis hade fått börja testa lite smörgås vid 6 månader... så det måste jag testa om han vill ha idag! :)
Han är så söt när han äter för han säger Mmmm Mmm hela tiden! Idag gjorde han det faktiskt även när han fick Biffstroganoff... Fast glädjen blev ännu större när efterrätten kom! :)

 
Han har börjat röra sig åt alla möjliga håll... ligger aldrig kvar där man lägger honom. Det går lite framåt, en hel del runt och mycket bakåt! :) Igår fick jag tänka ett tag innan jag hittade honom....Fortfarande världens gladaste bebis som sällan gnäller. Blir om och om igen imponerad över honom när vi är i väg och han mest får ligga i vagnen eller bilstolen, men inte gnäller en enda gång!

 
Det är fortfarande superkul att flyga, skaka och leka "vilt". Lika lätt som vanligt att få honom att le, räcker oftast med att titta på honom. När han pratar är det ofta ett gällt "Aaaahh". Han gillar att prutta med munnen och har nån grej för sig när han gapar jättemycket, så hakan försvinner... ganska fult faktiskt! ;)

Tykänns knappt alls längre! :)
 


På halvårsdagen var vi på Ölands djurpark och han skötte sig exemplariskt! ❤️
 
Lovis 6 månader

Önskelista

 
Har börjat få frågor från familjen om vad Vilgot önskar sig i namngivningspresent... 
Som andrabarn saknar han inte så mycket. Men kläder funkar ju alltid, och till hösten ska han få ett eget rum som ska inredas. Hans mamma inreder väldigt gärna med Jabadabado! :)
Han har redan vimplar från Jabadabado, och kommer ärva Lovis gungelefant och kök i det märket! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ps. vi gillar ljusblått! ;)