Windi


Fick en pysventil i en gratis babybox för ett tag sedan... Testa den ett par gånger men tyckte inte jag fick ut någon luft så struntade i den. Men i förrgår när Vilgot storgrät av magknip och inget annat hjälpte så valde jag att testa ventilen igen, och då pös det ut en hel del luft och Vilgot blev lugn. Jag har efter det använt den flera gånger och upptäckt att om man bara rör lite på den inne i rumpan så kommer det inte bara ut luft utan också en hel del avföring... Suveränt att kunna "tömma" honom lite så att han är nöjd en lite längre stund efteråt! :)
Gjorde tex så innan babysimmet idag, och slapp bajs i badblöjan! :)


Det står att de ska vara för engångsbruk... Men det känns ju helt galet! Skulle ju bli svindyrt!! De är ju i hård plast och är lättvättade, så vi återanvänder flera gånger! 

Tider och dagar!


Har gjort ett försök i att vara lite pedagogisk! 😃😜

Lovis har intresserat sig en hel del för klockan den senaste tiden... Och vill veta vilka tider vi ska göra vad och så... Och vi brukar prata om vilka dagar man ska göra olika saker. Så jag tänkte passa på att lära henne lite medan intresset finns där! 😃
Tänkte också att det blir lättare att förklara för henne hur långt det är till vissa dagar... Tex "idag är det vit onsdag, du får köpa godis på fredag, den gula dagen!" 👍
Siffror och bokstäver har hon varit intresserad av länge men intresset håller i sig! 

BabysimIdag var det premiär för babysim i Åseda för mig pch Vilgot! Det gick superbra, Vilgot trivdes i vattnet och det verkar vara ett jättebra babysim med erfaren simlärare, lagom liten grupp och varm och go bassäng i ett riktigt varmt rum! 

För mig som har äldre barn som går 8-11 på förskolan så är det även bra tider... Det börjar kl. 9.15 så åker jag strax efter kl. 8 till Åseda så hinner jag amma precis innan badet. Sen kan jag även hinna hem till kl. 11 om jag vill och skyndar på lite! Men nu har jag redan skaffat barnvakt på onsdagar, så väljer att ta det lungt i omklädningsrummet och så tog jag en fika efteråt och ammade. Lite egentid! 
(Haha, när man är tvåbarnsmamma så är egentid att bara ha bebis att ta hand om... Eller att få åka till affären eller att ta en dusch! Tänk vad det kan förändras mot innan man fick barn!)


Här väntade skrutten snällt medan mamma duschade. Vilgot var jätteduktig och var nöjd och tyst hela tiden! Hjälpte nog att vi haft en bra natt med mycket sömn! :)


När vi kom till bilen däckade han dock väldigt snabbt! 

Vilgot har alltid haft konstiga ljud för sig och stånkar och stönar väldigt mycket. Det tog inte lång tid idag på babysimmet innan läraren sa "Jasså har vi en knorr-hane med oss"! :)