Sväng till stallet


Ikväll är ingen bra kväll... yr och illamående (blodtrycket) och har ont i magen... och så är jag på dåligt humör, deppig och allmänt trött på att vara sjuk och hängig. Har jobbat 5 timmar idag och sedan varit på besök hos mödravården... och efter det är jag helt slut! Orkade inte ens hänga med mina älsklingar en sväng upp till stallet.... :/

Däremot kom jag på att jag glömt bort att lägga ut bilder från förra måndagen när vi var uppe en sväng i stallet med kusinerna och hälsade på hästen Tequila! Det matades med morötter och äpplen, borstades och "reds".

 

Vecka 22 och fortsatt sjukskriven


Idag var min sjukskrivning slut och jag började jobba. Jag jobbade dock bara halva dagen då jag nu på eftermiddagen hade ett läkarbesök. Jag ville kolla upp mig lite då jag svimmade förra veckan när jag var på jobbet och hälsade på (säkerligen blodtrycksfall). Jag har sedan haft perioder med yrsel och förmodligen lågt blodtryck. Jag ville också att läkaren skulle kolla på mitt öppna sår i snittet på magen. Dels för att kolla att det såg bra ut och dels för att jag fortfarande får ont när jag anstänger mig för mycket eller lyfter tungt.
Mitt tryck var lågt, 95/55, och såret såg sådär bra ut. Inte infekterat men läkte inte riktigt som det ska. Så nu la de på något som ska dra ut det som inte ska vara där i och så ska jag tillbaka på torsdag för omläggning. Jag får inte lyfta tungt, inte under hela graviditeten nu som jag fattade det.
Läkaren ville egentligen ge mig fortsatt heltidssjukskrivning, men jag vill inte gå hemma och dra längre nu så bad om halvtidssjukskrivning. Han tyckte vi kunde testa det, och fungerar det inte så skulle jag bara ringa. Så är sjukskriven 50% i 4 veckor nu och så har jag uppföljning hos läkaren om 3 veckor. Så hoppas vi det här vänder snabbt... att trycket går upp och såret läker fint!

Idag går jag in i vecka 22.
Vikten ligger nu på startvikten och midjemåttet står kvar på +8 cm.Den här bilden hade jag lagt ut i vecka 22 i förra graviditeten. Börjar bli ganska stor nu den lilla sparveln.
Det är i denna vecka man börjar säga barn/bebis istället för foster! :)
 

Vecka 21


Då var man inne i vecka 21 och man har gått över halvtidsgränsen. I början tyckte jag graviditeten gick jättefort, men nu känns det som jag har varit gravid hur länge som helst och det känns som en evighet att det är lika lång tid kvar!

I själva graviditeten mår jag bra. Eller iofs kan vissa av min krämpor bero på graviditeten. Sedan min tarmoperation så mår jag sådär efter varje måltid... blir illamående och trött nån timme efter varje gång jag ätit. Ibland lite lättare och ibland värre med även yrsel och svallningar och jag blir tvungen att vila bort det. Får även i mig mindre mat än jag brukar, tar stopp tidigt och jag blir illamående direkt. Antar att jag dumpar... har hört de som får mer problem med det vid graviditet även om de inte haft det innan efter sin Gastic bypass. Kan ju hoppas att jag bara är extra känslig i tarmarna just nu... annars kan det nog fortsätta såhär hela graviditeten tyvärr.
Jag har även några gånger till fått lite smärta i magen och känt en knöl (som jag tror är mat som fastnar) efter jag ätit... men har inte fått sådär skitont igen så jag varit orolig för att få åka in som tur är.

Det tråkiga i kråksången är också att jag är hungrigare än någonsin, behöver äta varannan timme typ... Beror nog både på att jag får i mig så lite och på att bebis behöver mer. Och det är gott att äta... suget har inte försvunnit... men det är så tråkigt när man vet att man kommer må dåligt efteråt.

Kan bara för min värld inte förstå hur jag ska orka börja jobba heltid på måndag... men det får ju gå!

Såret på magen är detsamma ungefär. Vätskar lite mindre, men jag måste byta kompress varje dag. Och det känns när jag anstänger mig fysiskt. Är lite smått orolig för hur det kommer bli nu när magen växer mer och mer...

Jag står fortfarande på -1 kg och +8 cm sen graviditetens start.

Lillskrutten är fortfarande en livlig krabat och jag känner rejäla sparkar flera gånger om dagen.
Igårkväll hade det varit lugnt ganska länge, men då räckte det med att jag buffade lite på magen så började det genast buffa tillbaka! ;) Även Tobias kände sparkarna igår kväll för första gången... det har ju känts utanpå ett bra tag nu, men han har inte haft tålamod till att känna. Men när jag hade väckt bebis igår så var det fullt ös och då fick han känna flera buffar! Fast han var inte först med att känna sparkarna.. för det gjorde faktiskt Astrid i söndags! ;)