Vecka 31


Varje gång jag ska blogga om en nya graviditetsvecka så går jag tillbaka på bloggen och läser om vad jag skrev i samma vecka i förra graviditeten. Då skrev jag i denna vecka att jag funderade på om jag kunde packa BB-väskan redan utan att vara knäpp... ;) Listan var redan skriven för länge sen, såklart, och det är likadant den här gången. Är man kontrollgalen så är man! ;) Men denna gång har jag faktiskt även packat en hel del... Inte för att jag tror att bebis ska komma såhär tidigt på naturligt sätt, men någonstans i bakhuvudet så har jag konstant en liten rädsla för att plötsligt få ytterligare ett tarmvred... och händer det nu lite senare i graviditeten så tror jag de måste plocka ut bebis. Därför har jag denna gång ett ännu större behov än vanligt att vara väldigt förberedd. Om inte annat för att jag själv ska kunna slita med mig min packade väska lite snabbt om jag måste åka in akut för något, även om inte bebis är på väg ut.
Bebis får gärna komma lite tidigare, men inte såhär tidigt, och helst inte innan nyår! ;)

Igår började jag få ilningar ner i underlivet, och har de senaste dagarna även haft ett himla tryck mot urinblåsan och fått kissa oftare. Båda dessa sakerna är tydligen tecken på att bebis borrar sig ner i bäckenet för att fixera sig. Tycker det låter tidigt, men kan tydligen ske redan. Om det nu är det! Vi får väl se vad barnmorskan säger vid nästa besök!

VIkten ligger kvar på ca +3 kg och midjan har ökat 2 cm på en vecka och ligger på +15 cm.
 
 
1

Renovering - Nya sovrummet!


Då har vi flyttat in i vårt nya sovrum ute i utbygget! Supernöjda, och gud vad mycket större huset känns nu när vi utnyttjar rum som alltid bara stått tillstängda! :)
Är lite detaljer kvar, som en väggljusstake och en lampa över spegeln som ska upp, och möjligtvis inköp av andra gardiner. Men i det stora hela är det färdigt och vi sov i nya sängen för första gången inatt!
Heltäckningsmatta i sovrummet är ju bara för underbart!! :)

Här får ni lite före- och efterbilder:

Efter:
 
 
 


Före:
 
 
 


Gamla sovrummet:
(Som nu får agera gästrum tills det är dags att göra om det till Lovis rum.)

 
1

Vecka 30 - Gränslös kärlek!


Vecka 30 är här och senaste veckan har det börjat kännas att man är så pass långt gången. Det blev plötsligt mycket tyngre på något sätt, och igår hade jag en dag med sammandragningar precis hela dagen vilket var riktigt jobbigt. Idag har jag som tur är inte känt av så mycket, men har dock mest vilat idag.

Har varit hos barnmorskan idag... allt ser bra ut med bebis. Livmodern var fortfarande 2 cm mindre än "normalkurvan" men följer sin egen kurva iallafall och har växt så mycket som den "ska" sedan senaste besöket! Skönt! :)
Bebis låg med huvudet neråt när hon kände och jag tror han har legat likadant ett tag nu... känns så på rörelserna och vart han sparkar.
Känner inte lika mycket sparkar längre... är fortfarande lika mycket aktivitet... men är ju trängre där inne nu, så är mer buffar, utbuktningar och "alienrörelser". Kan aldrig sluta facineras av det och kan inte sluta känna och glo på magen när det rör sig. Kvittar nog hur länge jag är gravid, lika imponerad hela tiden! :)

Vikt +3,3 kg och midjan +13 cm. Ökat lite denna gång!

Veckans magbild.
(Tagen i nya sovrummet i nya helkroppsspeglen. Äntligen en bra spegel att ta kort i!
Glömde visst dock putsa spegeln innan jag tog kort, hehe.)Jag känner en sån underbar samhörighet med bebisen den här graviditeten. Självklart kände jag det under graviditeten med Lovis me, och kärlek från första stund man blev gravid... men är ändå lite extra denna gång!
Dels måste det ju bero på att man redan är mamma denna gång, och vet hur det är att gränslöst älska sitt barn. Dels tror jag det beror på att jag denna gång vet könet på bebis och att det på så vis blir mer verkligt, blir mer en liten personlighet där inne man ser framför sig. Sen har jag haft den här extra känslan sedan min tarmvredsoperation... vi gick liksom igenom något jobbigt tillsammans då... det var han och jag mot världen... jag och vår väldigt efterlängtade son! <3
 
1