Lovis kan!


Idag när Lovis vaknade så fick hon komma in i vår säng 10 minuter innan vi skulle gå upp så hela familjen kunde morna sig lite. Det var mörkt inne i sovrummet och ljusare i hallen eftersom solen hade börjat gå upp. Då säger Lovis att det lyser i hallen och att det inte ska göra det, varpå jag säger att det är solen som lyser in och att vi inte kan släcka solen... då säger hon " Lovis kan släcka solen"! Jag visste att 2-åringar kan otroligt mycket, men det var nog att ta i... :)

"Lovis kan", "Mamma kan inte", "Sluta mamma" eller "Jag viiiiill inte" är fraser som används flitigt just nu... Tvåårsåldern är för härlig! ;) Fast det tycker jag faktiskt... trots envishet så är vår goa dotter riktigt rolig, charmig och väldigt energifull och hon är inte så farligt trotsig mot vad nog många tvååringar är. Vi ska inte klaga... :) Och nu är vi inne i en period som jag dagligen blir impad av att hon kan saker som jag inte hade en aning om att hon kunde... Hon börjar bli stor vår lilla skruttunge!

Det om solen var det första Lovis sa idag, och det andra hon kläckte ur sig var "Lovis ska baka bullar"... så efter några timmar på förskolan, ett besök på bibblan, inköp av saffran och lunch på Emågården så fick det idag bli bullbak... Lussebullar såklart!! Och självklart lyssnade vi på julmusik när vi bakade... lite tidigt kanske, men ett måste vid lussebak! :)


Om man drar upp knappen på bakmaskinen till högsta fart
så blir det lätt lite kladdigt i både köket och på de som bakar...

Nu är degen på jäsning och Lovis sover en stund (med fötterna på kudden såklart)... sen ska vi baka ut bullarna! De är klara senare i eftermiddag, om någon är sugen på nybakat! ;)

Lovis brukar sjunga mycket på sången "Pippi bakar"...
men som tur är så gör vi inte allt som Pippi, och bakar på golvet!


Uppdatering, här är resultatet av bakningen! :)
 
1

Sova som Pippi


Lovis har ett bra tag tillbaka nu alltid sovit felvänd i sin säng. Som Pippi Långstrump! Har inte trott att det haft något samband, utan mest tänkt att det är en slump att hon alltid somnar så efter att ha bökat runt ett tag i sängen. Hon har fortfarande inte börjat se på Pippi-filmer eller så, men pratar en del och Pippi och sjunger mycket om henne. En dag när vi läste en Pippi-bok så började Lovis prata om en bild där Pippi sover med fötterna på kudden, och pekar på Pippis fötter.... och så säger hon att Lovis sover så. Så tydligen somnar hon felvänd med meningen... :)

 
1

Bissing nr 17 och 18


Jag har ju helt glömt bort att fylla i Lovis tandschema...
Dels för det gått så länge sen hon fick tänder sist, och dels för jag har kommit ifrån bloggandet (skyller på instagram)...

Men Lovis har ju faktiskt fått två nya stora bissingar!