Vecka 15 (14+0)

Blev ingen bloggning förra veckan så nu får det bli info om två graviditetsveckor:

Vecka 14

Bebisen: Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

Jag: Illamåendet är kvar... men det går upp och ner... förmiddagarna mår jag nästan alltid bra... och det har främst varit senare eftermiddagar och kvällar som jag mått dåligt... Men sen har jag även haft ett par bra dagar, och några sämre! Fortfarande väldigt trött på kvällarna... har inga problem med att gå och lägga mig vid åtta om jag vill det!


Vecka 15
Bebisen: Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden. Bebis kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Jag: Är på första dagen i vecka 15 så lite svårt att bedömma läget med mig än.. men just nu, söndag förmiddag, mår jag prima och gårdagen var också helt okej! :)
Magen nu +10 centimeter.


Här kommer lite magbilder :)

Igår var vi på Wilmers dop... mycket trevligt! Tack Sara och Johan! :)
Dock bröt jag ihop lite i kyrkan... våran vän Petra sjöng solo... Först kom rysningarna när jag hörde hur vackert hon sjöng... sen hörde jag vilken låt det var... Du är allt med Shirley Clamp... en av låtarna jag hade i Lesters bildspel...
Var inte beredd att höra den, och hela bildspelet poppade ju upp i huvudet på mig, klart och tydligt... tårarna gick bara inte att hålla borta...

Åh, Lester... saknar dig något fruktansvärt...
Har många gånger den senaste tiden önskat så starkt att jag kunde vandra upp till stallet och begrava mitt ansikte i din lurviga päls och bara fått mysa, och bara vara...
Särskilt de dagar livet inte är så lätt... då hade jag behövt dig här vid min sida....Besök på BB

Här kommer fler bilder på söta lilla Astrid!
1

ASTRID

Äntligen är hon här... Det blev en liten flicka, en Astrid,
som jag trodde och hoppades! :)
Och jag är åter igen världens stoltaste Moster!!
Fantastiskt!

I morse kl 04.45 fick jag samtalet från Hanna att det var dags att åka in till förlossningen!
Jag hoppade upp ur sängen, packade ihop lite saker och drog hem till dom, för att vara hos Arvid.
Hanna och Rikard åkte iväg ca 05.25 från Högsby.
Jag la mig då för att försöka sova en timme till, men det var lönlöst. Man var ju alldeles för uppspelt.
Gick upp och städade lite istället. Halv sju vaknade Arvid. Jag ringde då mor och far och bad dom komma dit om en stund för att ta Arvid, då jag skulle iväg och jobba idag!

När Arvid och jag åt frukost ringde plötsligt Rikard... då var det redan klart!! :O
Klockan 07.07 hade lilla Astrid kommit ut.
Hon vägde 3780g (jag gissade på 3800g... snacka om nära) och var 50 cm lång.
Min första reaktion när jag sedan fick bilden på henne var att hon är otroligt lik Arvid som nyfödd! :)

Glad för Hannas skull att det gick så snabbt den här gången... Efter de 36 timmarna det tog att få ut Arvid!
Och att dom mår finfint!! Är så lycklig för eran skull älskade syster!!! :)

Jag jobbar idag på Stångeborgs förskola i Oskarshamn... här har jag inte varit och jobbat sen, ja hör och häpna, den dagen Hanna åkte till förlossningen när Arvid skulle födas. Jag minns att jag sist jag var här även då gick och vaktade telefonen hela dagen. Och konstigt nog jobbade jag med samma person då som idag, Gunilla... och hon mindes också detta! Snacka om coolt! :)

Jag får träffa underverket imorgon... då jag ändå ska till Kalmar på läkarbesök!
LÄNGTAR!!!

2