Andra invägningen

Har inte hänt så jätte mkt mer på vågen...
För det första så är det alltid lättast att bli av med kilorna första veckan, sen börjar det gå segt!
och för det andra orkade jag inte med lika många promenader nu under tiden Lester varit dåligt...
det tog musten ur mig!
Helgerna har också varit lite svårt att inte äta liiite onyttigt iallafall...
men va fan, det måste man ju unna sig annars pallar man ju inte med det...

Så kilona har inte rört sig så mkt, men det märks lite på centrimetrarna och kläder!
Och sockerbevhovet har helt klart minskat!!

Resultatatet än så länge är iallafall:

-3,2 kg
-7 cm runt magen
-3 cm runt armarna och lårenPå muttis kalas förra lördagen så satt både jag och Arvid upp Pippi-toffsar... till Arvids stora glädje!


1

Besök på ATG klinik

På torsdagen för snart två veckor sedan så skulle jag vara med på hoppträningen för första gången på länge,
och jag hade även anmält mig till helgens tävlingar, både dressyr och hoppning!
Jag var jätte taggad och tränade dressyrprogram hela veckan!
Inflammationen i ryggen verkade också bra, för nu kunde jag äntligen rida igen utan att få ont efter 5 minuter!
Äntligen kunde jag sätta igång och rida ordentligt igen! Lycklig!

Men det sket sig... och det sket sig rejält!
10 minuter in i hoppträningen, när vi höll på att värma upp, så sa tränaren åt mig att hoppa av Lester för han var halt! Jag gick upp med Lester till stallet och där sprang vi lite med honom för att kolla hur halt han var. Tessan och Jessica hjälpte mig. Han var rejält halt på vänster bak. Vi trodde först att det berodde på muskelknutan i vänster lår, så de närmaste dagarna masserade vi honom för att lösa upp knutan.
Efter några dagar var han halt på båda bak benen istället. Vi slutade med massagen och lät han vila helt.
Han började bli svullen i höger ben - kotan, hasen och insida lår. Sedan även i vänster kota. Jag ringde på måndagen till ATG kliniken i ramkvilla och bokade tid, fick tid på torsdagen, då dom har kvällsöppet!
På tisdagen upptäckte vi även att han hade svullnat i vänster framben. Då beslutade jag mig för att ställa Lester i boxvila och sätta på honom back on track. Svullnaden gick då ner lite och haltandet övergick igen till endast vänster bakben.

På torsdagen kl 14 så packade jag bilen, lastade Lester och så begav Tobias och jag oss med Lester till Ramkvilla!
Efter att stått i boxvila (vilket Lester hatar) i 3 dagar så hade han massa överskottsenergi och var ganska stissig i transporten, svettades som en gris. Jag var nervös för att han skulle vara jobbig på kliniken, men väl där var han en ängel. Höll sig tätt intill mig hela tiden! Var såå söt! Var bara när han fick stå ensam i en box som han blev ledsen och stirrig!
På kliniken gick veterinären först igenom Lester, kände på honom och så. Sen gjorde vi springprov, longeringsprov, ridprov (ganska kul att få rida honom lite faktiskt, hehe) och böjprov. Hältan satt nu istället i höger bak, i knäet.
Sen skulle vi ge honom bedövning i höger bakknä, för att sedan göra ridprov igen och se om han då slutat halta... för att fastställa att det satt just i knäet. Här stötte vi på problem. Lester ville INTE bli stucken med nålar, och det var extrem viktigt att han stod helt still.
(Livsfarligt att sticka i lederna om dom rör på sig. Och man vill Inte att det blir en infektion i leden där man sticker dom, för det leder till nersövning och operation där man måste spola leden. Och det är nog Lester för gammal för, så inte säkert han skulle överleva en sådan infektion. Detta kan dom få upp till en vecka efteråt tror jag.)
Det hjälpte iallafall inte att lyfta på ett framben och brämsa honom, utan först efter 2 doser med lugnade stod han ganska still. Han kämpa emot det lugnande in i det sista!
Medans bedövningen verkade så röntgade vi honom. 8 plåtar tog dom sammanlagt!
Sen var det då ridprov igen... hältan hade minskat i höger knä.. men också flyttat till vänster knä.
Veterinären berättade sen att röntgen visade pålagringar (Artros) i båda bakknäna. :(
Nu skulle vi göra om procerduren med att sticka Lester i lederna. Denna gång för att ge honom mediciner - kortison och tuppkam. Krävdes denna gång ytterligare 2 dosar lugnande... och eftersom han redan hade lugnade i kroppen blev han lite fööör lugn och höll på att ramla ihop flera gånger! Lilla plutten så söt han var...

Väl hemma från kliniken blev det två dagars boxvila... mot Lesters stora förtret! Han tycke Inte om att behöva stå ytterligare 2 dagar i box... men det var ju för hans eget bästa, om han bara kunde förstå det! :)
Han får även Butta (antiinflammatiorisk och smärtstillande medicin) i 10 dagar nu!

Inte kunde jag slappna av nu dagarna efter vi kom hem heller... för självklart med min otur så åkte Lester på förstoppning. Och det är ganska allvarligt när det gäller hästar då det kan leda till kolik. Så jag spenderade många timmar i helgen i stallet hos Lester och såg till honom... Som tur var kom magen igång sakta men säkert så vi behövde aldrig ta ut en veterinär!

I och med diagnosen pålagringar så sa veterinären att jag aldrig mer ska räkna med att kunna träna eller tävla Lester, eller ens rida honom på banan.... *snyft* Han blir förmodligen bara en skogsmulle i framtiden!

Men än kan jag inte sluta oroa mig tyvärr.... Vi ska på återbesök till kliniken, den 4 oktober!
Veterinären misstänker även förkalkningar i senorna i knäna... då det var svårstucket där, och det kändes fibrotiskt och knöligt i knäna. Så hon vill göra ultraljud och kolla mjukdelarna i knäna. Det gick inte att göra sist vi var där pga att han fått bedövning i lederna!

Känns jobbigt... för det första kanske vi får en ännu värre diagnos. och så ska man gå och oroa sig 3 veckor till innan jag får veta. Men det värsta av allt med att åka igen är nog ändå att jag vet att Lester hatar att åka transport och det är nog ganska jobbigt för honom att vara på ATG också och gå igenom alla test... tycker inte om att behöva utsätta honom för allt det igen...  :/


Håll tummarna för oss!!!!


På kliniken:Moster gullunge!!

Världens sötaste!2