Praktiken fixad! =)

Ska ut på praktik vecka 7-10 och har varit svårt att få tag på pratikplats. Min lärare mailade och sa att jag kunde få vara på Oskarshamns sjukhus vecka 13-16. Alltså helt fel veckor! Vilket krånglar till det rejält med csn bidrag och blir svårt att kunna ta sig för att göra något annat efter studierna är slut, och vet inte vad jag skulle gjort de 6 veckorna fram tills praktiken. Jag frågade om jag fick kolla lite själv, för jag ville väldigt gärna kolla på labbet på vårdcentralen här i Högsby. Dels för jag gärna vill lära mig ta blodprov och så, och dels för att det är i Högsby så man slipper bensinkostnader och man kan ju söka sommarjobb där sen.
Jag ringde vårdcentralen i måndags, då skulle hon kolla med undersköterskorna i labbet. I tisdags snackade jag med dom, och de ville träffa mig. Så idag har jag varit där och pratat med dom... De ville se hur mycket erfarenhet jag hade och vem jag var och så, för de hade behov av sommarvikarie och skulle se om jag var lämpad för att lära upp inför det under praktiken. Verkade som jag dög, för jag fick praktikplatsen, och då förmodligen också ett sommarjobb! =) Sommarjobbet gällde bara 60 % men det är bara på förmiddagarna måndag-fredag (Soft!) så det går ju extraknäcka på kvällar och helger inom typ hemtjänsten eller nått!

Så skönt! Då har det löst sig!!
Då är bara frågan vad man ska hitta på från vecka 11 och fram till sommaren!?!


Nu ska jag ta och traska upp till Hanna... Hon, Arvid och jag ska iväg till Bockara till Sara på Me&I party!

So long!2

Hästfrisör

Hade huvudvärk i gårkväll och var då och i förmiddags på dåligt humör... allt kändes jobbigt helt enkelt. Så jag bestämde mig efter att ha pluggat en stund idag att jag skulle spendera min dag med någon som kan göra mig riktigt glad... Min häst Lester!! Jag kom precis hem efter att ha varit i stallet i 5 timmar... och mycket riktigt.. nu är jag på bra humör igen! =)

Började med att dona lite i stallet medans Lester åt upp sitt middagshö. Sen tog jag in honom och klippte honom och pysslade med honom i 1,5 timme. Sen begav vi oss till ridhuset för att tömköra/longera lite... och han var SKITDUKTIG idag!!! Har inte gått så bra att longera nån gång sen jag köpte honom tror jag. Han gick fint i form hela tiden, försökte inte dra iväg nångång... (Han har alla senaste gånger dragit ifrån mig i full galopp när jag ska fatta trav, och sen galopperat runt lös i ridhuset ett bra tag innan jag fått fånga honom)... och var medgörlig och gjorde allt jag bad om. Jag testade att fatta galopp i båda varven också, (vilket Inte har gått så bra innan då han antingen har dragit iväg eller stressat runt i galoppen) och han galopperade lugnt och fint och fortsatte gå i form!! Jag var så glad på honom efter detta! Gav han massa godis och beröm!! =)

När jag kom tillbaka till stallet så var Helena och Jesse där... de skulle precis iväg och rida... så jag hängde med till ridhuset och kollade på. Sen när vi kom tillbaka till stallet igen så fick jag göra något som jag väntat länge på... det har kliat i mina fingar i många år... Jag fick klippa av Hampus all hans man!!! Nu undrar ni varför jag så gärna velat göra detta... jo han har i alla år varit en långhårig fjording... och fjordingar "ska" egentligen ha ståndman... vilket jag personligen tycker är finare. Han har ju sett ut som en vildgris... vilket iofs har passat honom... men nu börjar han ju bli en riktigt fin häst i ridningen så då måste ju manen matcha hans utveckling... och han kan ju inte vara så rufsig i manen om han ska tävlas i vår! =) Det gick ju tyvärr inte klippa ståndman direkt, då det bara skulle lagt sig ner åt sidan eftersom manen är van att ligga ner... så jag var tvungen att klippa av typ allt, 1 cm kvar bara... och så får det växa upp till en ståndman istället! Jag tycker han blev fin redan nu! =) Helena hann inte själv stanna kvar medans jag klippte, så hon lär inte känna igen sin häst imorgon bitti när vi ska ta ut dom, haha!

Var riktigt hungrig nu när jag kom hem, då jag bara drack pulverdrink för 5,5 timmar sen...
så nu var det riktigt gott med spagetti och köttfärssås! =)

Imon har jag och Helena utsläpp... sen kommer Tessan till stallet..
vi ska först longera Lester, sen ska jag testa att rida!!
Var ett tag sen nu...
Håll tummarna för att han är lugn och snäll! =)Min kärlek, min Lester!
Hampus innan klippning!


Hampus efter klippning (innan utväxt) =)


(Märket på halsen är från när veterinären chippade honom häromdan)
3

Onödig sväng ner i diket!

Idag har det hunnit hända en del i mitt vanligtvis ganska händelselösa liv! Jag gick upp vid 8 imorse... satt mig och gjorde veckans prov. Sedan begav jag mig mot stallet... där skulle jag mocka och fixa de dagliga rutinerna, sen skulle jag longera Lester innan veterinären kom. Alla hästar i stallet skulle ha besök av veterinären, av lite olika anledningar. Men jag kom inte fram till stallet när det var tänkt, för på vägen dit så körde jag i diket!! Första gången i mitt liv jag är med om en sån grej. Jag kom och körde ganska lugnt på Odensvivägen och plötsligt slets ratten ur mina händer, bilen började köra ner i diket och jag kunde inget göra. Snöpinnarna som skulle varit där längst vägen var borta och det var skottat väldigt långt ut. Jag hade ingen aning om att dikeskanten var så nära. Diket blev ännu djupare en bit fram, och plötsligt låg jag där... djupt ner i snön och diket och bilen låg nästan på sidan.
Jag ringde Tobias, Hanna och Rikard. Rikard kom ner direkt med saaben, som jag sedan fick låna för att ta mig till stallet. Tobias kom också. Sedan körde Helenas pappa Göran förbi... jag bad honom vända hem och hämta sin jeep... och det gjorde han... men med den lyckades  vi inte ens rubba bilen! Jag kände att jag var tvungen att åka till stallet ifall veterinären skulle dyka upp, så jag lämnade min stackars bil i diket och åkte till stallet.
I stallet mockade jag och fixade, sen ringde jag och kollade med veterinären om han visste ungefär när han skulle komma. Han sa minst en timme till... så jag åkte tillbaka till min bil i diket. Efter några telefonsamtal så fick jag tag i en man med traktor som kunde komma direkt och hjälpa mig. Vi fick upp bilen ganska snabbt! Traktorer med snökedjor är fina grejer det! =)
Sen åkte jag hem en sväng, drack lite lunch, och sen åkte jag till sopstation. Hade hela bilen full med sopor från stallet efter att jag städat sadelkammaren igår (ja, jag gjorde det själv iallafall till slut... var ju ingen annan som tog tag i det), och ville ju inte ha den liggande där och lukta hela helgen. Var tillbaka i stallet 5 minuter innan veterinären kom!

Så nu är Lester och Bruno vaccinerade iallafall. Och Lester fick sina tänder raspade. Han var den enda hästen i stallet som behövde raspa... han hade några vassa tänder på båda sidorna. Gunvall och jag diskuterade det hela och kom fram till att det Kan vara en orsak till att Lester att bråkat och kastat av mig under hösten.
Får hoppas att det var iallafall delvis det... för isåfall är ju det löst! =)

Nu blir det att åka till Bockara på middag!
Sen blir det att släppa in hästarna, duscha och sen är det ju självklart Fredagsmys! =)

Puh! Blev mycket idag... jag som bara skulle lulla runt i stallet halva dan!


Här kommer några bilder från spektaklet från idag!