Vårskuttet

Idag stod det hopptävling på schemat. Första klubbtävlingen för i år. Jag har varit skitnervös ända sen jag anmälde mig. Speciellt eftersom hoppträningen i måndags inte gick så bra och jag åkte av då. Fick ont i nacken och blev skrämd. Jag beslutade mig ändå för att vara med, då jag sett fram emot detta länge. Dock valde jag att hoppa lite lägre, 65 cm, och att endast hoppa en klass. För att bara ha varit med, komma runt banan, stärka självkänslan och minska rädslan lite!
Vi hade gjort oss fina Lester och jag... han var noga borstad, sadeln var smörjd och han hade sitt vita schabrak. Jag hade vita ridbyxor, svart ridkavaj och mina nya "converse" ridskor!!
Var skitnervös för framhoppningen, då det är så många hästar på en gång där. Det gick dock ganska bra och jag vågade t.o.m. hoppa bland alla hästarna. =) Efter det kändes det bra! Sedan red jag bort mot ridhuset. Redan då kände jag av hur nervös Lester blir av att lämna de andra hästarna.
När Kicki red ut från ridhuset var det min tur att rida in. Lester ville då Inte gå in där alldeles själv, speciellt inte när Kicki precis gått ut med Gazze och även Hampus var kvar utanför. Hon som stod och öppnade dörren fick hjälpa till att leda in Lester för att han ens skulle gå in! När dörren stängdes så gnäggade Lester en del, men var under omständigheterna ganska lugn. Jag började hoppa... första hoppet gick finfint! Andra hindret vägrade han två gånger på, nog på grund av min osäkerhet, plus att det var neråt i ridhuset (bort från hästarna utanför). Men sedan fick jag över honom över andra hindret och även tredje och fjärde gick bra. Jag kände dock hela tiden hur Lester drog sig mot dörren. När vi red mot femte hindret hade mina stigbyglar hamnat för långt bak på foten... jag försökte få fram dom samtidigt som jag red mot femte hindret... blev lite okoncentrerad... här kom vi då lite fel på hindret, men Lester hoppar ändå (så är han mycket duktig)... dock så blev landningen skumpig och jag åker framåt lite på halsen. Här ser Lester sin chans... när jag inte längre sitter tungt i sadeln... Efter detta hinder ska vi rida åt vänster, återigen neråt i ridhuset... men när Lester känner att jag för en stund tappade kontrollen så gör han fort en av sina typiska snabba vändingar och drar åt höger (mot dörren) istället... detta leder till att jag är på väg åt ett håll och Lester åt ett annat... och jag flyger av med dunder och brak. Landar på mitt vänstra knä och axel och sen med ansiktet rakt ner i gruset! Wisfelt som står på banan springer fram till mig direkt... det första han får göra är att få mig på rygg, och sen ta bort massa grus på mina ögon... då jag inte ens får upp ögonen pga allt grus. Jag tappade andan och ligger och drar bara in andan hela tiden, ganska panikslagen och i chock, så Wisfelt tar av mig hjälmen och lägger den under mitt huvud istället och får tala om för mig att jag måste försöka andas. När han först frågar vart jag slagit mig så säger jag ryggen... det var det enda jag kände först... slog nog inte i den så mycket, men då jag har en dålig rygg innan så behövs det inte mycket för att den ska göra ont. Men ganska snart så känner jag att jag har skitont i knäet som jag landade på... Även min mamma kommer springandes och hjälper till. Jag hoppar ut på ett ben med Wisfelt som stöd på den onda sidan, halvt hängades över hans axlar.... skadad, arg och besviken sitter jag sedan som ett fån på en bänk utanför ridhuset.... och sedan fick jag skjuts av min far upp till stallet!
Sara hade tagit hand om Lester så han var redan tillbaka i stallet!
Tack alla som hjälpte mig!!!

Vi hade iallafall himla tur med vädret! =)

Så nu sitter man här hemma... med ett svullet och uppskrapat knä..
och känner sig allmänt ledsen och besviken över dagen....

Det hela finns på film... både från idag och i måndags... huuu...
jag måste kolla på det sen! Inget roligt att se kanske... men måste ju se!
Alltid nyttigt att kolla och lära av sina misstag... =)

Både syrran och Tobbe var där med systemkamrorna, så här kommer några bilder från dagen!På väg till framhoppningen! =)


Kommer in i ridhuset!


Precis innan start!


Mot första hindret!


Tredje hindret!


Fjärde hindret!
Femte hindret!


Å så kom vi inte längre...
Här ser ni mig flyga i backen!


Här kommer bilder på några andra som var med och hoppade idag! =)


Bruno!


Kasper!Hampus!


Dozan!


Gazze!


Lagun!


2